Annons:

Annons:

Norwegian fryser bonusprogram

Norwegian fryser sitt bonusprogram med anledning av den pressade situation flygbolaget befinner sig i. Bolaget flaggar också för begränsningar i hur de intjänade poängen kan användas i framtiden. I ett e-postmeddelande som skickades ut till kunderna under måndagskvällen skriver Norwegian att flygbolaget pausar sitt bonusprogram som går under namnet Norwegian Reward.

Det innebär att kunderna inte kommer att kunna tjäna eller använda poäng på resor under tiden som bolaget befinner sig i rekonstruktion.

I framtiden kan det också komma att finnas begränsningar på hur många poäng som kan användas vid ett tillfälle. Norwegian uppger att bolaget förbehåller sig rätten att begränsa poängen som betalningsmedel tills dess att effekterna av den pågående pandemin är under kontroll.

På grund av resebegränsningarna som nu råder väljer Norwegian att förlänga giltigheten på de poäng som löper ut vid nästa årsskifte.

Norwegians presschef Tonje Næss skriver i ett uttalande att att förändringarna ”kan vara frustrerande” och att bolaget ”ber om ursäkt för besväret detta medför”.

Sedan i december står både Norwegian och det irländska dotterbolaget under konkursskydd. Eftersom kundernas intjänade bonuspoäng ses som en skuld blir bonusprogrammet en fråga som måste hanteras inom ramen för rekonstruktionerna, noterar norska E24.

En kommentar

  1. Filura: Intressant att Norwegian gjorde en Norwegian Reward-push i söndags perepost med erbjudande om dubbla cash points på sommarens hotellbokningar - boka senast 31 januari. Dagen efter 1 februari så fryser man programmet. Kommer någon våga boka någonting hos Norwegian?

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.