Annons:

plan

”Norwegian hotar USA:s nationella säkerhet”

Kritiken mot Norwegians irländska dotterbolag fortsätter i USA. Nu kräver över 100 kongressmedlemmar att Trump ska riva upp bolagets flygtillstånd.

I början av december fick Norwegians helägda dotterbolag Norwegian Air International med administration i Dublin okej att flyga till USA. Men det betyder inte att allt är frid och fröjd. Nu har fackförbunden, som hela tiden velat sätta stopp för Norwegians planer, mobiliserat stöd hos lagstiftare för att övertala den tillträdande presidenten Donald Trump att återkalla flygtillståndet.

I ett brev till Trump förespråkar över 100 kongressmedlemmar att tillståndet ska återkallas eller avbrytas redan under hans första dag som president. Kongressmedlemmarna går till och med så långt att de skriver att Norwegian är ett hot mot den nationella säkerheten, rapporterar travelmole.com.

”Med tanke på ert engagemang för att skydda de amerikanska jobben och vår nationella säkerhet, uppmanar vi dig att återkalla eller upphäva tillståndet tills Norwegian ändrar sin affärsmodell till en modell som inte är beroende av bekvämlighetsflagg som hotar den amerikanska flygindustrin och vår nationella säkerhet”, står det i brevet.

Motståndet mot Norwegian beror på att de amerikanska fackförbunden menar att flygbolaget kommer att ta in billig arbetskraft från Asien och därmed hota de amerikanska lönerna och arbetsförhållandena. Detta har Norwegian konsekvent avfärdat.

LÄS OCKSÅ: USA ger Norwegian grönt ljus

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024