Annons:

Norwegian med över 2 miljoner passagerare i oktober

Norwegian hade 2,1 miljoner passagerare och en kabinfaktor på 86,1 procent i oktober. Efterfrågan på flygresor var extra stor under höstlovsveckorna i Norden då många flög till destinationer runt om i Europa. Regulariteten var hög och 99,4 procent av planerade flygningar genomfördes, enligt ett pressmeddelande.

“Biljettförsäljningen för jul och nyår är solid, både inrikes och till våra resmål i Europa”

Norwegian hade 2 066 296 passagerare i oktober, 10 procent mer än samma månad förra året. Kapaciteten (ASK) var 3 115 miljoner säteskilometer medan faktiskt passagerartrafik (RPK) var 2 683 miljoner säteskilometer. I oktober hade Norwegian i genomsnitt 78 flygplan i drift och 99,4 procent av planerade flygningar genomfördes. Punktligheten, som mäter andel avgångar inom 15 minuter efter ordinarie tidtabell, var på 85,0 procent i oktober. 98 procent av alla flygningar landade ändå enligt ordinarie tidtabell eller inom en timme senare.

– Vi presenterade nyligen vårt finansiella resultat för det som har varit det näst starkaste kvartalet i Norwegians 21-åriga historia. Vi är väl förberedda för den lugnare vintersäsongen med bland annat reducerad kapacitet samt fördelaktig hedging-postion på bränsle. Biljettförsäljningen för jul och nyår är solid, både inrikes och till våra resmål i Europa, säger Norwegians koncernchef Geir Karlsen.

Kommentarer är stängda.

Area Sales Manager till Stockholm
Sista ansökningsdag:
5 juni 2024
Flygtaxis Support söker nya medarbetare
Sista ansökningsdag:
4 juni 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024