Annons:

Annons:

Norwegian mest bränslesnål över Atlanten

International Council on Clean Transportation (ICCT) släpper idag sina senaste siffror. Norwegian är bästa i klassen för andra året i rad. Sämst i undersökningen är British Airways och Lufthansa. Travel News har hela listan.

– Det absolut viktigaste flygbolag göra för att minska utsläppen är att investera i nya flygplan. Nya plan är win-win för miljön, för passagerarkomforten ombord och för biljettpriserna. Det bidrar dessutom till lägre kostnader för flygbolaget. Den här utmärkelsen från ICCT är viktig för oss eftersom det bekräftar att den investering vi har gjort i de nyaste flygplanen som överhuvudtaget finns på marknaden, är den viktigaste miljöåtgärden i flygbranschen, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos.

Norwegian har en av världens yngsta flygplansflottor med en genomsnittsålder på 3,7 år. Moderna och bränsleeffektiva flygplan är den mest effektiva åtgärden för att minska utsläppen redan idag. Tack vare den moderna flottan har Norwegian minskat utsläppen per passagerare med 30 procent sedan 2008.

– Under de senaste åren har flera lågprisbolag med moderna flottor lanserat transatlantiska linjer men Norwegian är fortfarande det mest bränsleeffektiva flygbolaget, säger Brandon Graver, ansvarig för ICCT-rapporten.

ICCT har gjort samma analys två gånger, under 2014 och nu för 2017. Båda gångerna utsågs Norwegian till världens mest bränsleeffektiva flygbolag på transatlantiska linjer.

OM ICCT:
ICCT är en miljöorganisation som genomför vetenskapliga analyser och rapporter av miljöpåverkan i olika branscher. Det var ICCT som låg bakom rapporten som avslöjade Volkswagens utsläppskandal 2015.

Kommentarer är stängda.