Annons:

Norwegian minskar förlusten

Det första kvartalet gick Norwegian back 777 miljoner norska kronor (EBT), en förbättring med 215 miljoner från samma period i fjol. Omsättning och antal passagerare ökade kraftigt, liksom bränsleåtgången.

Kabinfaktorn under det första kvartalet ökade med 2 procentenheter till för Norwegian rekordhöga 85 procent.

Totalt flög knappt sex miljoner passagerare med bolaget, en ökning med 17 procent. Den starkaste tillväxten hade Norwegian på London Gatwick och på de spanska baserna, men i Norden ökade både antalet passagerare och marknadsandelen.

Det gav en omsättning på 4,96 miljarder norska kronor, en ökning med 23 procent från 4,03 miljarder samma period förra året.

Koldioxidutsläppen per passagerarkilometer minskade från 79 till 77, men den totala bränsleåtgången ökade med 17 procent, från 209 000 ton till 245 000 ton.

– I det här kvartalet har vi en underliggande resultatförbättring på 400 miljoner norska kronor jämfört med förra året. Vi fortsätter att fylla planen väldigt bra. Vår långdistansverksamhet blir allt viktigare samtidigt som vi har en stabil och god utveckling på övriga marknader, särskilt i Norden. Vi märker också att de skandinaviska och europeiska linjenäten är nära sammankopplade med långdistanslinjerna eftersom allt fler passagerare använder sig av våra vidareförbindelser. Fler affärsresenärer väljer Norwegian och vi har ingått flera viktiga företagsavtal det här kvartalet vilket indikerar att det är viktigt med kvalitet till låga priser, säger Norwegians vd Bjørn Kjos i en kommentar.

Kommentarer är stängda.