Annons:

Norwegian och Widerøe klarar vintern bättre än förväntat

Flygbolaget Norwegian Air redovisar ett justerat ebitdar-resultat på 427 miljoner norska kronor (301) i det första kvartalet 2024, framgår av delårsrapporten.

Omsättningen kom in på 6.144 miljoner norska kronor (3.975). Väntat, enligt estimat från S&P Global Market Intelligence var en omsättning på 5.138 miljoner nroska kronor.

Rörelseresultatet landade på -763 miljoner norska kronor, vilket var en större förlust än väntade -581 miljoner norska kronor.

Björn Kjos Norwegians grundare och Norwegians koncernchef Geir Karlsen.

”Norwegian är för närvarande i inledningen av en hektisk vårsäsong och mitt i en uppväxling in mot den viktiga sommaren. Norwegians flotta väntas förbli på 87 flygplan genom toppen av sommarsäsongen, medan snittproduktionen för 2024 prognostiseras växa med omkring 12 procent jämfört med föregående år”, skriver Norwegian.

Flygbolaget upprepar prognosen om ett rörelseresultat på 2,5-3,2 miljarder norska kronor under 2024. Enhetskostnadern exkluderat bränsle väntas förbli oförändrad jämfört med 2023, enligt rapporten.

Prognoserna exkluderar Widerøe, och beskrivs som osäkra och beroende av konsumentsentiment, leveransförseningar av flygplan och den generella makromiljön.

Kommentarer är stängda.