Annons:

Norwegian plan som lyfter

Norwegian öppnar nya USA-baser

Norwegian ska öppna två nya USA-baser för transatlantiska flygningar. Det rapporterar NRK.

Norwegian etablerar nya USA-baser – i Providence och Stewart – för sina nya Boeing 737 Max-plan. Basen i Providence ska betjäna Bostontrafiken medan den i Stewart riktar sig till New York-resenärer.

– Planen är att vi ska flyga transatlantiskt mellan de här baserna och Europa med våra Boeing 737:or, skriver Norwegians kommunikationsrådgivare Tonje Næss i ett mejl till NRK.

Stewarts internationella flygplats ligger en timma och 49 minuters tågresa från Times Square på Manhattan. Från JFK tar tågresan till Times Square en timma och en minut. Norwegian uppger dock att etableringen av de nya baserna inte betyder att bolaget slutar flyga till JFK.

Flygbolaget vill ännu inte avslöja från vilka europeiska destinationer de baserna ska trafikeras.

– Vi har inte lanserat några rutter ännu, innan vi gör det kan jag inte ge fler detaljer, säger Tonje Næss till NRK.

Norwegians koncernchef Björn Kjos har tidigare antytt att Bergen, Stavanger, Trondheim och Oslo kan få direktflyg till USA när Boeing 737-planen är i luften.

LÄS OCKSÅ: Norwegian får stöd av Vita huset
LÄS OCKSÅ: Uniteds piloter ber Trump stoppa Norwegian

2 kommentarer

  1. DRS: Tror det tar lite mer än en minut mellan JFK och Times Square... "Stewarts internationella flygplats ligger en timma och 49 minuters tågresa från Times Square på Manhattan. Från JFK tar tågresan till Times Square en minut från JFK. "
    • Per Johnsson: Det stämmer, det tar lite längre tid. Ändrat nu. Tack!