Annons:

Norwegian satte kvartalsrekord

Norwegian redovisar ett ebitda-resultat på 1 725 miljoner norska kronor för tredje kvartalet. Det är något sämre än väntade 1 751 miljoner, enligt SME Direkt.

Nettoomsättningen uppgick under tredje kvartalet till 8 360 miljoner norska kronor, en ökning med 15 procent jämfört med motsvarade period i fjol. Väntad omsättning var 8 410 miljoner. Nettoresultatet landade på 993 miljoner norska kronor, vilket är är det bästa kvartalsresultatet i bolagets historia. Det framgår av rapporten för det tredje kvartalet.

Sammanlagt flög 8,6 miljoner passagerare med Norwegian under tredje kvartalet – en ökning med 12 procent. Starkast tillväxt mätt i antal passagerare noteras i Spanien vilket framför allt beror nya spanska inrikeslinjer.

Den totala kapacitetstillväxten (ASK) och trafiktillväxten (RPK) var på 17 procent.

– Jag är väldigt glad över att våra lojala kunder över hela världen fortsätter att flyga med Norwegian. Utvecklingen är jämnt god i alla marknader men den största tillväxten ser vi i Spanien och särskilt på inrikeslinjerna. Linjerna mellan London och Paris och USA har också en god utveckling, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos.

Norwegian upprepar sin prognos om en produktionstillväxt, ASK, på 18 procent för 2016, inklusive långdistansflyg. För 2017 spås en produktionstillväxt på 30 procent.

Kommentarer är stängda.