Annons:

Annons:

Norwegian satte kvartalsrekord

Norwegian redovisar ett ebitda-resultat på 1 725 miljoner norska kronor för tredje kvartalet. Det är något sämre än väntade 1 751 miljoner, enligt SME Direkt.

Nettoomsättningen uppgick under tredje kvartalet till 8 360 miljoner norska kronor, en ökning med 15 procent jämfört med motsvarade period i fjol. Väntad omsättning var 8 410 miljoner. Nettoresultatet landade på 993 miljoner norska kronor, vilket är är det bästa kvartalsresultatet i bolagets historia. Det framgår av rapporten för det tredje kvartalet.

Sammanlagt flög 8,6 miljoner passagerare med Norwegian under tredje kvartalet – en ökning med 12 procent. Starkast tillväxt mätt i antal passagerare noteras i Spanien vilket framför allt beror nya spanska inrikeslinjer.

Den totala kapacitetstillväxten (ASK) och trafiktillväxten (RPK) var på 17 procent.

– Jag är väldigt glad över att våra lojala kunder över hela världen fortsätter att flyga med Norwegian. Utvecklingen är jämnt god i alla marknader men den största tillväxten ser vi i Spanien och särskilt på inrikeslinjerna. Linjerna mellan London och Paris och USA har också en god utveckling, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos.

Norwegian upprepar sin prognos om en produktionstillväxt, ASK, på 18 procent för 2016, inklusive långdistansflyg. För 2017 spås en produktionstillväxt på 30 procent.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
RES och Travel News söker webbredaktör
Sista ansökningsdag:
20 februari 2019
Affärsresesäljare
Sista ansökningsdag:
18 februari 2019
Är du vår nya kollega?
Sista ansökningsdag:
10 mars 2019
Project Manager, CWT Meeting & Events
Sista ansökningsdag:
24 februari 2019
Projektledare Grupp & konferens
Sista ansökningsdag:
18 februari 2019
MSC Cruises söker 2st resesäljare
Sista ansökningsdag:
26 februari 2019