Annons:

Norwegian vill pressa priser till Sydamerika

Norwegian planerar att dra igång flygningar till Sydamerika och att göra Buenos Aires till bolagets bas i världsdelen.

Det är i en intervju med nyhetsbyrån Bloomberg News som Norwegians vd Bjørn Kjos uppger att bolaget siktar på att göra Buenos Aires till sin bas i samband med att Norwegian framöver öppnar direktlinjer mellan Europa och Sydamerika.

I en intervjun hävdar Bjørn Kjos att flygningarna till Buenos Aires kan dra igång inom ett år efter att myndigheterna gett bolaget tillstånd. Bolaget vill inte kommentera uppgifterna vidare med mer än att man snart har 40 långdistansplan i flottan och att ledningen tittar på att använda en del av dem för destinationer i Sydamerika, skriver Svenska Dagbladet.

I dag använder Norwegian Boeings Dreamlinerplan, Boeing 787, på långdistansflygningarna, och då främst för flygningar mellan Skandinavien/London och olika destinationer i USA. Bjørn Kjos säger till Bloomberg News att planen framöver också utnyttjas för flygningar från Oslo, London och Paris till Buenos Aires.

Vidare säger flygbolags-vd:n att det kan bli aktuellt med flygningar från Barcelona eller Madrid till Buenos Aires. Kjos uppger också i intervjun att han pratar med myndigheterna i Chile om att börja flyga till Santiago.

Norwegians priser från Europa till Sydamerika ska enligt Bjørn Kjos kunna ligga på en fjärdedel av vad det kostar i dag.

2 kommentarer

  1. Denisse: Jaaa lyckorus!! Hoppas ni satsar på att resa till Chile.
  2. sydamerikan ;): efterlängtat!!