Annons:

Norwegianplan nekades inträde i brittisk luftrum

En Boeing 787-8 från Norwegian på väg till London nekades inträde i brittiskt luftrum och fick i stället landa på Irland. Det rapporterar check-in.dk.

Det var i söndags som Norwegianplanet från Boston till London fick problem med sin transponder och därför nekades inträde i det brittiska luftrummet. I stället fick piloterna styra in över Irland där de utan problem kunde landa på Shannons flygplats, skriver check-in.dk och hänvisar till Aviation Herald.

Planet blev sedan kvar på irländska mark i elva timmar innan det kunde fortsätta till Gatwick i London där den sammanlagda förseningen för passagerarna till slut blev 11,5 timmar.
Felaktiga signaler från transpondern betyder är ett allvarligt fel eftersom det betyder att planets kurs och flyghöjd inte anges korrekt med risk för kollision som följd.
Norwegianplanet sattes åter i trafik efter 21 timmar på Gatwicks flygplats.
Per Johnsson
 

2 kommentarer

  1. Erik: Så mkt fel som det är på dessa nya 787 så fattar jag inte varför man envisas med att köpa in fler. Eller "reklamerar" köpet. Det är sällan man hör om särsklit mkt fel på Airbus nya flygplan. Kanske hade vart bättre om Norwegian införskaffade några därifrån istället.
    • Anonym: Norwegian har inte Lufthansas eller KLM's tekniska kunnande, administration, reservdelar och verktyg och därför drabbas de så hårt av teknik,. Vore bättre om de flög A330's. SAS är på väg dithän också sedan lång tid, se bara på deras Q400 operation som slutade med 3 skrotade flygplan.