Annons:

Norwegians krisplan: Lägga ner långdistansflygningarna

Norwegian lägger ner långdistansflygningarna och satsa på flygningar i Norden primärt och Europa sekundärt. Den framkommer i ett pressmeddelande när bolaget nu lägger fram en uppdaterad plan för rekonstruktion.

Den framkommer i ett pressmeddelande när bolaget nu lägger fram en uppdaterad plan för rekonstruktion.

Norwegian har som mål att sänka skulderna till 20 miljarder norska kronor och planerar mångmiljardemissioner för att få in nytt kapital.

”Bolaget har tagit emot konkret intresse för deltagande i nyemissionen. Norwegian har nyligen även återupptagit dialogen med den norska regeringen om möjligt statligt deltagande baserat på den nya affärsplanen”, skriver Norwegian.

Bolaget räknar med positivt resultat efter rekonstruktionen 2021 och vill öka sin flygplansflotta från ett 50-tal i år till omkring 70 plan 2022.

Norwegian lägger ner långdistansresorna. Grundaren Bjørn Kjos dröm om ett globalt lågprisherradöme går därmed i kras, skriver E24.

Norwegian gör rätt som lägger ner långdistansresorna. Det säger flyganalytikern Hans Jørgen Elnæs till E24 om de nya planerna för att rädda lågprisbolaget från konkurs.

– Det är goda nyheter. Norwegian för helt rätt i att släppa långdistanserna nu då det blir ett alltför osäkert segment framåt.

Enligt experten är det en positiv signal till regeringen när Norwegian nu ber staten om ett stödpaket.

– Med ett tydligt fokus på Norge och Norden gör de en fullträff hos politikerna, vilket kan ge en betydande uppsida.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024