Annons:

Norwegians passagerartrafik ökar med 5 procent

Norwegians passagerarstatistik mätt i flugna passagerarkilometer, steg 5 procent augusti jämfört med augusti 2018, visar bolagets månadsstatistik. Även intäkterna per kilometer ökade medan antalet passagerare sjönk. – Vi är också mycket nöjda med utsikterna för biljettförsäljningen framåt, speciellt på interkontinentala rutter och i Norden, säger tillförordnade koncern- och finanschefen Geir Karlsen.

Kapacitetstillväxten (ASK) var upp 4 procent i perioden, jämfört med samma månad i fjol. Totalt fraktade Norwegian 3,5 miljoner passagerare i augusti, en nedgång på 3 procent från samma period förra året, medan kabinfaktorn var 90,0 procent (89,6).

Norwegian genomförde 99,4 procent av de planerade flygningarna i juli och punktligheten var 76,2 procent.

”Trafiktalen visar att flygplanen är fullare och att enhetsintäkterna är högre. I linje med strategin om att gå från tillväxt till lönsamhet planar tillväxten nu ut. Vi är också mycket nöjda med utsikterna för biljettförsäljningen framåt, speciellt på interkontinentala rutter och i Norden”, säger tillförordnade koncern- och finanschefen Geir Karlsen.

 

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024