Annons:

plan

Norwegians siffror pekar uppåt i april

Norwegians siffror pekar uppåt i april. 168 000 fler flög med Norwegian jämfört med motsvarande månad förra året. En ökad efterfrågan bland affärsresenärer menar man är en av anledningarna.

Totalt flög 2 392 941 passagerare med Norwegian i april, en 8 procents ökning jämfört med samma månad förra året. Trafiktillväxten (RPK) ökade med 14 procent, kapaciteten med 11 procent. Kabinfaktorn var 84,5 procent (2,1 procentenheter upp). Av de planlagda flygningarna i april genomfördes 99,7 procent varpå 84,4 procent gick enligt tidtabell.

Enligt Norwegian har det i april funnits en ökad efterfrågan bland affärsresenärer och en stabilt god efterfrågan bland fritidsresenärer.

– Vi är väldigt nöjda med att fler väljer Norwegian när de ska ut och resa och det är särskilt glädjande att önska ännu fler affärsresenärer ombord. Den positiva utvecklingen på inrikeslinjer i Norden och Europa fortsätter och vi märker särskilt att den stabilt goda efterfrågan på långlinjerna fortsätter, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos i ett pressmeddelande.

 

Kommentarer är stängda.