Annons:

Annons:

Nu ökar sökningarna på flygbiljetter med 38 procent

När Coronaviruset slog till sjönk sökningarna kraftigt på Flygresor.se, ned till bottennivån i vecka 15. Sedan en tid tillbaka återvänder sökningar och förra veckan ökade de kraftigt. - Det visar att intresset för svenskar att flyga börjar återvända, säger Sofi Cederlöf, marknadschef på Flygresor.se enligt ett pressmeddelande.

Sökningarna förra veckan ökade med hela 38 procent jämfört med bottennoteringen i vecka 15, som var den veckan med den största minskningen i sökvolym jämfört med förra året, hela minus 86 procent.

Mönstret för 2019 visar en nedåtgående kurva enligt det normala säsongsmönstret. Sökvolymerna minskar vanligtvis i maj och juni för att sedan vända kraftigt uppåt i juli. I år ser trenden omvänd ut. Ökningen sker redan i maj.

Den blåa linjen visar sökvolymer, vecka för vecka, under 2019 och den gula linjen visar sökvolymer under 2020.

Datat är från Flygresor.se nylanserade portal för journalister och skribenter –  Flygstatistik.se

Men trots det ökade söktrycket bokas det inte lika många resor, enligt både SAS och Tui.

– Vi ser att bokningarna kommer in, men nej, de är inte många. Vi tror att så fort man får ett tydligt besked så kommer bokningarna öka, säger Tui:s presschef Adam Györki till TT.

5 kommentarer

  1. John Doe: Precis i början av kurvan hade knappt Corona slagit in. Så flygresor.se måste tappat emot konkurrerande metamotorer, alternativt har bananrepubliken Sveriges skvalpvaluta devalveras så mycket så färre har råd att resa till civiliserade valutor redan innan Corona. Kanske en kombination.
  2. Anonym: John Doe - ”bananrepubliken Sverige”, bitter eller?
  3. Leo: Har precis bokat en långväga resa i November, direkt på flygbolagets egen sida. Självklart med möjlighet till ombokning och avbokning om så skulle behövas. Även om det fortfarande är osäkert hur resandet kommer bli så är det ju inte förbjudet att boka, för att förvissa sig om ett bra pris och större valmöjligheter. Man väljer ju naturligtvis inte den billigaste biljetttypen heller i detta läge, väljer hellre en flexibel biljett några hundra dyrare, än att inte ha rätt till varken Om-eller Avbokning för att man vill spara några hundra.
  4. Vera: Even om man köper en ombokningsbar flygbiljet som kostar ,är det inte säkert att denna blir ombokad. Själv hade jag ombokningsbar biljet ,men eftersom halva resan blev instäld ,så serebyrå hade avtomatisk avbokad min ombokningsbar biljet,utan att ens försöka omboka. Nu skall jag vänta på mina pengar i evigheter. Så en ombokningsbar biljet ger ingen tryghet. Det är helt onödigt att betala några hundra exta för ombokningsbar biljet.
  5. Leo: Vera. Fast det beror helt på omständigheterna. Det behöver ju inte vara flygbolaget som vill bokat om. Jag själv kanske vill boka om min biljett också av olika anledningar. Då är det betydligt tryggare att ha en ombokningsbar/återbetalningsbar biljett

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.