Annons:

Annons:

Nu vill norska staten rädda Norwegian

Norska staten kan tänka sig att bidra med ett hybridlån till Norwegian om flygbolaget lyckats med sin nya räddningsplan: att dra in långdistanslinjerna, få nytt kapital från investerarna och minska skulderna. Det rapporterar E24. – Om Norwegian lyckas med detta arbete har regeringen sagt att vi kan bidra med ett hybridlån. Men det är en krävande process som företaget genomgår, säger Handels- och industriminister Iselin Nybø.

Norska regeringen har tidigare vägrat att hjälpa lågprisbolaget och är fortsatt inte intresserad av att gå in som ägare.

– På vägnar av alla på Norwegian vill jag rikta ett stort tack till regeringen. Norwegian befinner sig i en mycket krävande situation till följd av pandemin. Ett stöd från staten ökar chanserna betydligt för att vi ska kunna hämta in nytt kapital och komma igenom rekonstruktionsprocessen. Vi har fortfarande ett stort arbete framför oss men stödet från regeringen visar att vi är på rätt väg, säger Norwegians koncernchef Jacob Schram i ett pressmeddelande.

Efter att norska regeringen under torsdagen gett sitt stöd till Norwegians räddningsåtgärder, i form av potentiella hybridlån, är risken för konkurs högst osannolik. Det enligt Sydbanks flyganalytiker Jacob Pedersen, rapporterar Direkt.

Norges regerings besked är ”en ovärderlig komponent i räddningen av Norwegian”, säger han till nyhetsbyrån.

Kommentarer är stängda.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.