Annons:

Annons:

Ny direktlinje med Laudamotion till Wien från Göteborg

Idag är det ett år sedan Laudamotion bildades och det firar flygbolaget med att lansera en direktlinje mellan Wien och Göteborg Landvetter Airport, enligt ett pressmeddelande.

Det österrikiska flygbolaget ingår i Ryanair Group och är döpt efter grundaren och F1-föraren Niki Lauda. Laudamotion har tidigare lanserat sin första linje från Göteborg och den går till Stuttgart med start i april. Wien är flygbolagets andra destination från Göteborg och flyglinjen börjar trafikeras 27 oktober med två avgångar i veckan.

Varje år flyger cirka 25 000 resenärer från Göteborg till Wien och av dem reser en tredjedel direkt. De senaste tre åren har antalet resenärer mellan städerna fördubblats och det är en jämn fördelning mellan svenska och österrikiska resenärer. I dag flyger Austrian Airlines mellan Wien och Göteborg sommartid. Laudamotion möter nu efterfrågan som finns på ytterligare direkttrafik mellan städerna genom att etablera en direktlinje under vinterhalvåret.

Kommentarer är stängda.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.