Annons:

Ny linje från Arlanda till Amman

I slutet av maj är det för första gången möjligt att flyga reguljärt direkt till Jordanien från Stockholm Arlanda Airport. Royal Jordanian Airlines etablerar sig i Sverige och möter efterfrågan på en förbindelse mellan Sverige och Jordanien när de lanserar en direkt flyglinje mellan de båda huvudstäderna, enligt ett pressmeddelande.

“Den nya rutten är ännu ett steg i linje med Royal Jordanian Airlines femåriga tillväxtplan”

Jordaniens nationella flygbolag Royal Jordanian Airlines etablerar sig i Sverige och startar för första gången trafik från Stockholm till Mellanöstern med en direktlinje till Jordaniens huvudstad och mest befolkade stad, Amman. Linjen är otrafikerad och blir ett välkommet tillskott till Arlandas befintliga utbud.

Jordanien gränsar i väster till Israel och Palestina, Västbanken, i norr till Syrien, i öster till Irak och i söder till Saudiarabien. Landets geografiska placering förbinder orienten med väst. Före pandemin såg man en ökad efterfrågan på resor mellan Amman och Stockholm för att besöka släkt och vänner, men det finns också ett växande intresse för Jordanien som turistdestination.

– Det är ett stort nöje att tillkännage vår nya rutt mellan Stockholm och Amman, som kommer att göra det enklare än någonsin för turister från norra Europa att upptäcka Jordaniens otroliga underverk. Att hjälpa till att främja och driva turism till Jordanien är fokus för vår nya strategi, med betoning på att vidareutveckla Amman till den primära inkörsporten till Levanten genom att erbjuda förbättrad anslutning till vårt bredare nätverk. Den nya rutten mellan Sverige och Jordanien är ännu ett steg i linje med Royal Jordanian Airlines ambitiösa femåriga tillväxtplan som inkluderar att utöka den nuvarande flottan på 24 flygplan till fler än 40 flygplan under de kommande tre till fem åren, säger Karim Makhlouf, Royal Jordanian Airlines kommersiella chef i ett pressmeddelande.

Med start den 29 maj 2023 trafikerar Royal Jordanian Stockholm Arlanda Airport (ARN) – Amman Queen Alia Airport (AMM) två gånger i veckan på måndagar och torsdagar med en Airbus A320.

Comments

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Våra regler är enkla:Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 kommentarer Öppna