Annons:

Nya siffror: Flygtrafiken är på väg att lyfta igen

Efter ett mörkt år ser det ut att ljusna för den internationella flygtrafiken på Arlanda. Nya siffror från IATA som Stockholms Handelskammare analyserat visar att bokningarna för det tredje kvartalet i år har ökat med nästan 400 procent jämfört med i fjol, skriver DI.

– Det finns ett uppdämt behov av att resa, säger Carl Bergkvist, näringspolitisk expert på Handelskammaren, till tidningen.

Särskilt i augusti har de internationella bokningarna skjutit i höjden. Samtidigt är bokningsläget fortfarande cirka 70 procent lägre än 2019.

3 kommentarer

  1. Anders: Det har varit så långt och skönt utan dessa plan i luften.
  2. Signe: @Anders efterbliven kommentar om du betänker hur många som drabbats av att flygtrafiken inte går, hur fattigdomen ökat i världen och dödligheten i tredje värden eftersom man inte har något jobb och därmed inkomst att köpa mat för.
  3. Erik: Ändå håller flertalet flygplatser, inte bara i Sverige. Sin kapacitet och utbud på ett minimum. Låg bemanning vid incheckning och säkerhetskontrollen och majoriteten av loungerna hålls fortfarande stängda likaså många butiker.
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024