Annons:

Nytt testcenter för PCR- och antigentester för covid-19 på Malmö Airport

När världen nu sakta öppnar upp ser vi att allt fler vill ut och resa igen, och det finns en stor efterfrågan från resenärer och flygbolag att kunna genomföra PCR- och antigentester samt utfärdande av reseintyg på flygplatsen. Swedavia har genom lagen om offentlig upphandling tecknat avtal med Scantest för etablering av ett testcenter på Malmö Airport.

Scantest utför PCR- och antigentest på flygplatsen och vid negativt test utfärdas ett reseintyg signerat av en specialistläkare. Svarstiden för PCR-test är 2-4 timmar och för antigentest 30-60 minuter.

– Vi tycker givetvis att det är mycket positivt att vi nu kan erbjuda en efterfrågad och helt nödvändig service till våra resenärer och flygbolag på Malmö Airport. Testerna är viktiga vid återstarten av flygresandet och är i många fall ett nödvändigt komplement till Covidbeviset, säger Karin Öhrström, flygplatschef Malmö Airport.

Olika regler gäller för olika länder avseende hur många timmar innan avresa som testet behöver tas samt om de kräver ett specifikt format på reseintyget. Resenären ansvarar för att kontrollera med sitt flygbolag vad som gäller för den enskilda resan innan provtagningen sker. I UD:s app Resklar finns också information om vad som gäller för aktuell resa.

– Vi är otroligt glada och stolta över möjligheten att få expandera vår verksamhet och att få vara en viktig del av Malmö Airport, säger My-Lien Huynh på Scantest.

Sedan tidigare finns testcenter för PCR- och antigentester i EspressCares regi på plats på Stockholm Arlanda Airport och Göteborg Landvetter Airport.

Kommentarer är stängda.

FÖRSÄLJNINGSCHEF TILL ELITE HOTELS I LUND OCH MALMÖ
Sista ansökningsdag:
5 december 2022
Aviareps Nordic söker junior PR-konsult
Sista ansökningsdag:
2 januari 2023
Reseproducent till Rolfs Travel Group
Sista ansökningsdag:
4 december 2022