Annons:

Annons:

Ökad förlust för Norwegian

Norwegians förlust ökade första kvartalet jämfört med samma period i fjol.

Norwegian redovisar ett nettoresultat på -1 492 miljoner kronor årets första kvartal, att jämföra med -800 miljoner motsvarande period i fjol. Ebitda-resultatet landade på -1 338 miljoner norska kronor (-606) och nettoomsättningen uppgick till 5 406 miljoner norska kronor (4 961).

Högre bränslekostnader, hård konkurrens och en starkare norsk krona bidrar till det negativa resultatet, enligt Norwegian.

– Dessutom påverkas siffrorna av att påsken inte inföll under första kvartalet i år vilket den gjorde förra året, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos.

Flygbolaget hade 6,7 miljoner passagerare under första kvartalet, vilket är en ökning med 14 procent jämfört med första kvartalet förra året. Starkast tillväxt hade Norwegian i USA, Spanien och Frankrike. I Norden var passagerartillväxten 6 procent.

Norwegian upprepar sin prognos om en produktionstillväxt, ASK, på 30 procent i år, och en enhetskostnad på 0:39-0:40 norska kronor.

Det framgår av kvartalsrapporten.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

1 KOMMENTARER ÖPPNA
Specialist Tour Coordinator / Project Coordinator
Sista ansökningsdag:
13 februari 2019
Projektledare Grupp & konferens
Sista ansökningsdag:
18 februari 2019
Affärsresesäljare
Sista ansökningsdag:
18 februari 2019