Annons:

Kraftigt ökad förlust för SAS

SAS redovisar en ökad förlust för räkenskapsårets första kvartal. Det framgår av bolagets delårsarapport.

SAS redovisar en förlust före skatt på 697 miljoner kronor för räkenskapsårets första kvartal (november 2016–januari 2017). Det kan jämföras med förlusten på 309 miljoner kronor samma period året före.

Aktieproffsen hade räknat med en förlust på 623 miljoner kronor, enligt en Reutersenkät, skriver nyhetsbyrån Direkt.

 

SAS vd och koncernchef Rickard Gustafson skriver i rapporten att bolaget lägger ett säsongsmässigt svagt kvartal bakom sig.

”Den otillräckliga lönsamheten understryker vikten av att SAS tar krafttag för att ta itu med de kostnadsnackdelar vi har jämfört med nyetablerade konkurrenter. Därför arbetar vi med att detaljera ytterligare åtgärder för att skapa långsiktig konkurrenskraft och lönsamhet”, skriver han i en kommentar.

3 kommentarer

  1. Lennart: SAS - Mission Impossible. Avveckla bolaget SAS. Ingen vill köpa hela företaget, pga läxan från Etihad. Etihad har haft problem med förvärven av Air Berlin och Alitalia. Bortskämda anställda som vill tillbaka till den reglerade marknaden när flyg var flärd. Flyga är inget annat än att ta pendeltåget. Orimligt att en flygvärdinna har 40.200 SEK i månaden. En badvakt eller servitris har inte de lönerna. Flygvärdinna är något man är mellan 20-35 år. Inget livslångt arbete med tillhörande familj.
    • Stisse: Lennart ! vilket århundrade lever D u i ? Flygvärdinna är man mellan 20 - 35 ? Nåt så korkat var det längesen jag såg. Vad har Du för yrke som man kan hålla på med efter 35 , och är helt ok ? och som ger Dig rätten att nedvärdera en hel yrkeskår ? Om Du inte har nåt vettigt att skriva , så låt hellre bli
  2. Thomas: Nu ska SAS etablera bas i Dublin ställa flygplan där med besättningar, British Airways har försökt med sitt GO det slutade med miljardförlust för BA, nu tar SAS på sig den den rollen ,kommer förlora stort, så fråga är om inte aktien är på väg ner mot tian. Man ska nog blanka stort i SAS