Annons:

SAS ökar antal passagerare i november

Under november minskade SAS kapacitet och trafik i enlighet med planerad säsongsanpassning. Totalt reste 2,3 miljoner passagerare med SAS, en ökning med cirka 46 000 jämfört med november 2017. Samtidigt ökade kabinfaktorn och enhetsintäkten.

Till följd av SAS säsongsanpassning minskade SAS trafik med 11 procent jämfört med oktober månad. Jämfört med november 2017 ökade den reguljära trafiken med 0,8 procent samtidigt som kapaciteten var nästan oförändrad (+0,1 procent), vilket innebar att kabinfaktorn ökade med 0,4 procentenheter till 69,0 procent. Under månaden ökade trafiken på de interkontinentala linjerna, samt på linjerna inom Skandinavien, samtidigt som den minskade något på europeiska linjer utanför Skandinavien, jämfört med samma månad föregående år.

– Vi fortsätter anpassa vårt nätverk efter säsongsmässig efterfrågan och det ger resultat i form av fler passagerare, höjd kabinfaktor och ökad enhetsintäkt. Vi ser nu fram emot att göra ytterligare investeringar i kunderbjudandet under det kommande året, samtidigt som vi fortsätter resan mot en allt mer effektiv och hållbar verksamhet. Tillsammans kommer det stärka vår konkurrenskraft ytterligare, säger Rickard Gustafson, VD och koncernchef i SAS i ett pressmeddelande.

Kommentarer är stängda.