Annons:

Norwegian plan som lyfter

Passagerartillväxt i juni för Norwegian

Närmare 2,8 miljoner passagerare valde att flyga med Norwegian i juni vilket är 317 821 fler resenärer än samma månad föregående år. Kabinfaktorn var på 90,2 procent, upp 2,2 procentenheter.

Antalet passagerare ökade med 13 procent jämfört med samma månad förra året. Den totala trafiktillväxten (RPK) ökade med 17 procent den här månaden, drivet av en kapacitetstillväxt på 15 procent och 2 procentenheter högre kabinfaktor.

– Vi är tacksamma för att så många resenärer väljer att flyga med Norwegian och vi kommer att jobba hårt för att upprätthålla förtroendet från våra kunder – även med tanke på de problem vi hade i början av juli vilket jag verkligen beklagar till alla berörda. Dagens trafiksiffror visar en kabinfaktor på över 90 procent och det är en bra beläggning jämnt fördelat över alla marknader, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos.

Norwegian genomförde 99,2 procent av de planlagda flygningarna varav 69,8 procent gick på utsatt tid. Punktligheten i juni, påverkades bland annat av vädermässiga utmaningar och en rad strejker. Strejken bland franska flygledare påverkade trafiken i Europa betydligt medan bränslestrejken i Norge drabbade verksamheten i Skandinavien.

Kommentarer är stängda.

VD till RK Travel Group
Sista ansökningsdag:
3 mars 2024