Annons:

Philippine Airlines och Singapore Airlines ska samarbeta mer – ny linje till Kastrup…

Philippine Airlines (PAL) och Singapore Airlines (SIA) har undertecknat ett nytt codeshare-avtal som gör det möjligt för de två flygbolagen att förbättra reseutbudet mellan Filippinerna och Singapore samt till andra inhemska och internationella destinationer – inklusive Köpenhamn och Milano, enligt ett pressmeddelande.

Det innebär ännu en ny linje från Asien till Kastrup som stärker konkurrenskraften mot Arlanda.

Inledningsvis kommer codeshare-avtalet att omfatta SIA:s och PAL:s flygningar mellan Singapore och Manila med början från fjärde kvartalet 2023, förutsatt myndighetsgodkännande. Dessutom kommer SIA att använda PAL:s flygningar från Manila till 27 destinationer i Filippinerna, medan PAL kommer att använda sex av SIA:s europeiska rutter – Köpenhamn, Frankfurt, Milano, Paris, Rom och Zürich.

Codeshare-linjerna till Köpenhamn och Milano är en milstolpe eftersom det är första gången ett filippinskt flygbolag är anslutet till den danska huvudstaden och det italienska modemeckat. Samtidigt återvänder PAL till Frankfurt, Paris, Rom och Zürich, som det filippinska flygbolaget trafikerade redan på 1980- och 1990-talet.

Kommentarer är stängda.