Annons:

Piloterna: ”Vi räddade SAS under 2012 med lönenedgång”

De strejkande piloterna menar att de inte får något gehör för sina uppoffringar under SAS kris 2012. – Under SAS-krisen gick vi ned i lön med 30-35 procent, säger René Arpe, ordförande för dansk pilotförening, till Børsen.

Piloterna menar att ledningen inom SAS har återgått till samma lönenivå som de hade innan krisen 2012. SAS vd Rickard Gustafson har fått en 30-procentig löneförhöjning, säger Wilhelm Tersmeden, vice ordförande för SAS-piloterna i fackförbundet, till TV4.

3 kommentarer

  1. Fd pilot: Wow, jämföra en VD med att vara pilot. Ni piloter har för höga tankar om er själva. Vem har räddat SAS? Jo alla skattebetalare. Det var ett svek för 6 år sedan mot alla skattebetalare att inte låta SAS gå i konkurs. Nu har man ny chans. Skattemedel skall inte subventionera lyx löner.
  2. Fred.: Kliv ner från piedestalen och in bakom spakarna och gör ert jobb. Ni har inte räddat SAS. Ni bör ett stort ansvar tilli att bolaget har ständiga problem. Gillar ni inte er arbetsgivare. Byt jobb.
  3. Eckhardt: "Vi räddade SAS" höga tankar om sig själva. SAS räddade sig dvs all personal och ledning. Duger det inte, byt jobb och sänk inte hela resebranschen i Skandinavien. Kostnaderna för pilotstrejken går som ringar på vattnet över hela branschen. Lyxlirare som tycker att det ör rätt väg att gå. Byt jobb och låt rätt personer ta jobben.
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Flygtaxis Support söker nya medarbetare
Sista ansökningsdag:
4 juni 2024
Area Sales Manager till Stockholm
Sista ansökningsdag:
5 juni 2024