Annons:

Podcast-intervju: Emirates fyller 10 år – nu ska bolaget gasa med nya flygplan

Travel News träffar Björn Ekegren, chef för Emirates i Sverige och Finland. Vi pratar gamla minnen och framtiden. Emirates är ett av världens största flygbolag, med flest stora flygplan i världen. Efter pandemin när bolaget skalade ner ska man nu förstås öka igen. Men tyvärr levererar tillverkaren Airbus inte sina maskiner i tid, vilket gör att tillväxten haltar en aning.

Tillverkarna har mycket att göra. Är du orolig för leveransen?

– Absolut, vi skulle redan ha fått de första leveranserna av Airbus A350, de är försenade två år. Min högsta chef har bett om ett nytt stort flygplan, men vad det mynnar ut i kan jag inte svara på.   

Idag har Emirates 260 flygplan varav 120 är Airbus A380. 

– Vi har fler A380 än vad alla andra flygbolag har tillsammans. Det är ganska enormt. Tyvärr har man slutat producera A380 så nu får vi en blandning av Airbus A350 och Boeing 777X och andra varianter exempelvis Dreamliners, berättar Björn Ekegren.

Hur är det nu?

– Branschen har alltid varit under förändring, men just nu går det ännu snabbare. Det gäller att vara snabbfotad, säger Björn Ekegren i intervjun. Hela intervjun hör du på Travel News Podcast i valfri spelare.

4 kommentarer

  1. Jocke: Som vanligt har Viggo noll koll. Gör lite research innan du börjar snacka. A380 på Arlanda… 😂
    • Travel News: Jag vet att jag inte är perfekt. Och om jag någonsin skulle glömma bort finns det alltid anonyma män är på sajten som är modiga nog att påminna mig. Det känns tryggt.
  2. thomas larsson: Emirates är ett fantastiskt bolag Man behandlas som en kung även i y klass
  3. Flygkonsult: Till sign Jocke: Det är ju inte Viggo som pratar om tanken kring A380 kontra B777 på Arlanda. Det är ju Emirates Björn Ekengren själv som talar om vilka tankar Emirates har kring detta flygplan.Jag tror Emirates avgör bäst själva vad de gör med sina egna flygplan. Inte utifrån en insändare här.Lyssna på podden.Ha en trevlig helg!😃