Annons:

Podcast: Så mår flyget i Sverige och världen vintern 2022-23

Flyget har gått från att vara framtidens färdmedel till att bli starkt ifrågasatt. Samtidigt vill allt fler människor flyga och bara de senaste tjugo åren har antalet passagerare fördubblats. Efter covid såg vi en proppen ur effekt som tog stora delar av flygindustrin med chock. På flera av Europas stora flygplats har man idag satt ett tak för antal avgångar och passagerare. Kommer kaoset att fortsätta under 2023 eller blir det ordning och reda igen i allt från säkerhetskontrollerna till flight operations?

Här kommer en podcast från Travel News. 

I Sverige handlar debatten om Arlanda ska byggas ut och om Bromma ska läggas ner? Kommer en ny borgerlig regering att ha andra krav och mål på flygnäringen? Och vad händer när SAS växlar ner i Sverige och flyttar huvudkontoret och majoriteten av verksamheten till Köpenhamn? Blir Arlanda “bara” en lågprishub och en matarstation till Kastrup? Slutligen, vad ska vi med de regionala flygplatserna till? Och hur ska deras verksamhet bli lönsam?

Podcasten är inspelning av hearing som ägde rum på Travel News Market den 10 november. 

Moderator är Viggo Cavling, chefredaktör på Travel News. 

I panelen återfinns Jonas Abrahamsson, Swedavias vd och koncernchef, Fredrik Kämpfe, Transportföretagen, Peter Larsson, Regionala flygplatser, Swedavia, Robert Lindberg, Skellefteå flygplats, Swedavia, Theres Briger, SAS, Ulrika Matsgård, BRA flyg, Catrin Mattsson IATA, Thomas Eriksson Norwegian. 

Podcasten inleds med en intervju med Jonas Abrahamsson, Swedavias vd och koncernchef.

Kommentarer är stängda.