Annons:

Politiskt strejk hotar Finnair: 550 flygningar i fara

550 flygningar kan ställas in till följd av en strejk mot den finska regeringen. Strejken är planerad att börja den 1 februari, varnar det statligt kontrollerade flygbolaget Finnair.

Den första februari är en strejk mot den finska regeringen planerad att bryta ut, och pågå i två dagar.

Det är flera finska fackförbund som har gått samman och varslat om strejk för att protestera mot regeringens arbetsreformer och mot förändringar som påverkar rätten att strejka.

Nu varnar det statligt kontrollerade flygbolaget Finnair att strejken kan göra att uppskattningsvis 550 flygningar ställs in till följd av strejken.

”Den politiska strejken kommer ha en signifikant påverkan på Helsingfors flygplats verksamhet och Finnairs verksamhet” säger Finnair i ett pressmeddelande.

Kunder som bokat ett Finnairflyg mellan den 31 januari och den 3 februari, kan boka om till ett senare datum – dock senast den 15 mars. Om biljetten tillåter kan kunden själv boka om på nätet. Om så inte är fallet tar man kontakt med den resebyrå som sålt biljetten eller med Finnairs kundtjänst.Det är också möjligt att begära pengarna tillbaka om man inte har möjlighet att resa vid en annan tidpunkt. Det görs via Finnairs nätsida, bolagets kundtjänst eller hos den resebyrå som sålt biljetten.

Enligt direktör Jari Paajanen har över 35 000 passagerare redan utnyttjat möjligheten att boka om sin resa.”Vi gör vårt bästa för att erbjuda lämpliga alternativ till så många som möjligt, men möjligheterna är begränsade. Vi hoppas att kunderna kan vänta på de alternativ vi erbjuder. Kundtjänsten är tyvärr överbelastad och köerna kan vara långa”, säger Paajanen i bolagets pressmeddelande.

Strejken påverkar de flesta av landets flygplatser. De som stängs helt är Joensuu, Kajana, Kemi-Torneå, Karleby-Jakobstad, Björneborg och Nyslott, uppger flygplatsoperatören Finavia.Militärflygplatserna Halli och Utti är undantagna strejken, medan strejkens effekter är begränsad på flygplatserna i Rovaniemi, Kuopio, Tammerfors-Birkala och Jyväskylä.Flygplatsen i Mariehamn påverkas inte av strejken.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024