Annons:

Annons:

Protesterna i Hongkong: Alla flyg ställs in för andra dagen i rad

Demonstrationerna på flygplatsen är inne på sin femte dag. Flygbolagen Finnair och SAS har påverkats av de stora protester som lett till att trafiken på flygplatsen i Hongkong ställts in.

Demonstranter hindrar passagerare från att nå incheckningsdiskerna på Hongkongs flygplats, skriver Omni.

Alla flyg ställs därför in för andra dagen i rad.

”Terminalverksamheten på Hong Kong International Airport har allvarligt störts till följd av den offentliga samlingen på flygplatsen idag”, uppger flygmyndigheten i ett pressmeddelande.

Flera internationella medier rapporterar om att demonstranter ockuperar flygplatsen även idag, tisdag.

Tusentals demonstranter har befunnit sig på flygplatsen under helgen, men det var först på måndagen som flygplatsen beslutade att ställa in alla flyg.

Demonstranterna vill att Hongkongs ledare Carrie Lam ska dra tillbaka ett lagförslag som skulle tillåta utlämning av Hongkongbor till fastlandskina, skriver Omni.

Under tisdagen kommenterade Carrie Lam demonstrationerna och ockupationen av flygplatsen. Hon sa att protesterna börjar bli så allvarliga att parterna närmar sig en krisartad situation – ”a path of no return”.

Hongkong har en av världens mest traffikerade flygplatser, med omkring 74 miljoner passagerare per år.

”Vi hade en flygning som ställdes in i går och en som blev kraftigt försenad”, säger Manti Väätäinen-Pereira, presstalesperson för Finnair till TT på tisdagen.

Hon uppger att cirka 500 passagerare påverkades av måndagens störningar.

SAS flyger inte till Hongkong på måndagar och tisdagar. Men en flygning från Hongkong till Köpenhamn drabbades av störningarna på måndagen och de 249 passagerarna bokades om, enligt bolaget.

På onsdagen ska ett flygplan avgå från Köpenhamn klockan 21 och ännu ligger det fast men bolaget följder utvecklingen noga, säger Freja Annamatz, presschef för SAS Sverige.

”Vi har också erbjudit alla passagerare som är bokade mellan den 14 och den 19 augusti möjlighet till gratis ombokning.”

Kommentarer är stängda.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.