Annons:

Annons:

Realtidsdata i flygbussarnas app

Flygbussarna lanserar nu realtidsinformation på sin webbplats och i sin app. Det innebär att tiderna som visas vid sökning av avgångar är realtidsdata, det vill.säga baserade på bussens position just nu.

 

Många av Flygbussarnas kunder använder appen och webbplatsen för att söka avgångar inför en resa eller när de befinner sig på en hållplats. Fram tills nu har tiden som visats varit baserad på tidtabellsdata. Om bussen har varit försenad så har kunden inte fått den informationen.

– Våra kunder efterfrågar realtidsinformation och det känns självklart otroligt bra att äntligen kunna erbjuda det. Ovissheten kommer att minska och vi kommer kunna ge våra resenärer en ännu bättre kundupplevelse, säger Camilla Tienso, marknadschef på Flygbussarna.

Flygbussarnas realtidsinformation kan visas för bussar som är i trafik. Bussen måste alltså ha lämnat starthållplatsen för att realtiden ska börja visas.

– Söker kunden för långt fram i tiden så kan realtidsdata inte visas, eftersom bussen inte har påbörjat sin rutt ännu. I de fallen visas fortfarande tidtabellsdata, det vill säga bussens förväntade ankomsttid enligt tidtabellen, förklarar Camilla Tienso.

Realtidsdata i app och på webbplatsen visas genom att den ursprungliga tiden blir överstruken och den nya tiden visas i stället.

Kommentarer är stängda.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.