Annons:

Resia erbjuder flygresor med biobränsle

Resia Travel Group erbjuder nu alla sina kunder möjligheten att minska koldioxidutsläppen från sin resa. Genom ett utökat samarbete med Fly Green Fund kan både semester- och företagskunder välja biobränsle som tillval när de bokar sin flygresa, enligt ett pressmeddelande.

–         Att fler flygningar kan göras på biobränsle är en viktig åtgärd för att minska flygets kilmatpåverkan. Vi vill tillsammans med våra kunder driva utvecklingen framåt, och har sedan några år tillbaka erbjudit våra företagskunder en lösning där de kan välja biobränsle som tillval. Det är otroligt viktigt och glädjande att vi nu också kan ge våra semesterresenärer samma möjlighet. Ju fler vi blir som väljer biobränsle desto bättre, säger Eva Moen, CEO på Resia Travel Group.

Resia Travel Group har sedan 2016 ett samarbete med Fly Green Fund. Fonden är en ekonomisk förening utan vinstintresse som tankar biobränsle på svenska flygplatser och driver på utvecklingen av produktion av biobränsle i Norden. Tillsammans ger de kunder som bokar sin resa på Resia möjligheten att välja biobränsle som tillägg, vilket innebär att resenärerna är med och ökar andelen biobränsle som tankas in i planen.

–         Bioflygbränsle är ett effektivt sätt att minska koldioxidutsläppet från flygresor. Tyvärr är biobränslet idag flera gånger dyrare än fossilt bränsle, men ju fler resenärer som väljer att bidra, desto mer kan vi köpa in. När efterfrågan ökar, ökar även anledningen att producera större volymer och det leder så småningom till lägre priser. Vi ser stora möjligheter genom vårt utökade samarbete med Resia, där vi nu når ut till ännu fler resenärer, säger Susanne Sävenfalk, VD på Fly Green Fund.

Pengarna går oavkortat till Fly Green Fund, där 75 % går till inköp av bioflygbränsle och 25 % till att stötta initiativ och forskning som bidrar till ökad efterfrågan och produktion av bioflygbränsle i Sverige.

–         Jag upplever att de allra flesta idag är väldigt medvetna om att vi tillsammans måste ta ansvar för klimatet, och verkligen vill göra aktiva val för att resa mer hållbart. Det handlar mycket om att tänka igenom hela resan och se varje del. Transporten, hotellet, restauranger, aktiviteter och utflykter på plats. Jag tror att många av våra semesterkunder kommer välja att minska sin klimatpåverkan genom bioflygbränsle, säger Ingela Schönning, Chief Brand Officer & Head of Sustainability på Resia.

Resia Travel Group gör själva ett tillägg för bioflygbränsle för alla sina interna flygresor.

Kommentarer är stängda.

Flygtaxis Support söker nya medarbetare
Sista ansökningsdag:
4 juni 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Area Sales Manager till Stockholm
Sista ansökningsdag:
5 juni 2024