Annons:

Annons:

Ryanair och IAG utreds av brittiska konkurrensverket

IAG-ägda British Airways och irländska Ryanair utreds för brott mot konkurrenslagar genom vägran att återbetala kunder för flygresor som varit omöjliga att genomföra legalt under pandemins karantäner, framgår av ett pressmeddelande från det brittiska konkurrensverket CMA.

British Airways erbjöd sina kunder kompensation i form av resecheckar medan Ryanair erbjöd ombokning, men inget av bolagen gav pengarna tillbaka vilket de enligt konkurrensverket borde ha gjort.

”Folk kan inte hållas ansvariga ekonomiskt för att ha följt lagen efter att ha köpt biljetter i god tro”, säger konkurrensverkets generaldirektor Andrea Coscelli.

En utredning i saken upptogs i december efter att bolagen nekat att ge pengarna tillbaka till resenärer som inte kunnat flyga.

KOMMENTARER

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
Visitnorway söker en Branschspecialist
Sista ansökningsdag:
1 juli 2021
Senior Sales Operations Agent to Qatar
Sista ansökningsdag:
1 juli 2021

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.