Annons:

Annons:

Så många flög från Swedavias flygplatser i oktober

Under oktober månad flög 3 566 000 passagerare till eller från någon av Swedavias tio flygplatser – en treprocentig ökning jämfört med samma månad förra året.

Totalt flög 3 566 000 passagerare från någon av Swedavias tio flygplatser under oktober månad – en treprocentig ökning jämfört med samma månad i fjol. Totala antalet utrikesresenärer uppgick till 2 260 000 – och antal som flög inrikes var 1 306 000.

I år har passagerarantalet ökat med 5 procent jämfört med årets tio första månader förra året – hittills i år har totalt 33 313 000 passagerare flugit från eller till någon av Swedavias flygplatser. Den interkontinentala trafiken (utanför Europa) ökar mest relativt sett – med 9 procent.

På alla flygplatser utom på Bromma och på Landvetter har antal passagerare ökat i oktober. Båda flygplatserna visar en nedgång på 2 procent jämfört med oktober förra året. På Arlanda har antal passagerare ökat med 6 procent jämfört med oktober i fjol.

Under året som har gått visar dock alla flygplatser en positiv trend för antal passagerare: förutom i Kiruna där man ser en minskning av antal passagerare med 2 procent.

 

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA