Annons:

Annons:

Så reser vi 2019 enligt Resias rapport

2019 är året då svenskarnas resvanor har blivit en del av hållbarhetsfrågan. Såväl media som sociala medier har haft ett större fokus på hur våra resor påverkar klimatet, där framförallt flyget har ifrågasatts. Intresset för tågresor har ökat lavinartat. Men hur många svenskar kan egentligen tänka sig att byta ut flyget mot tåget?

Det är få svenskar som kan tänka sig att betala mer för tåget än för flyget när de reser i Europa. Vid en jämförelse mellan kostnaden för en tågresa och en flygresa ut i Europa är tåget oftast dyrare än flyget, vilket kan vara en bidragande förklaring till att flyget fortfarande är så starkt dominerande. Drygt en tredjedel av svenskarna menar att de vill betala mindre för tåget än vad de betalar för flyget. 18 % svarar att de kan tänka sig att betala samma pris för tåget som för flyget, och lika många menar att de inte kan tänka sig att betala någonting alls för att resa med tåg då de inte kan tänka sig att byta ut flyget över huvud taget. Endast en liten andel av svenskarna kan tänka sig att betala mer för tåget.

Läs hela Resias rapport här.

Kommentarer är stängda.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.