Annons:

Så ska Arlanda bli tryggare

Clarion Hotel Arlanda Airport har tagit initiativ till ett nätverk på Arlanda, vars syfte är att upptäcka och motverka människohandel för sexuella ändamål, samt att bidra till att hjälpa de utsatta. - På Arlanda flygplats passerar cirka 100 000 människor per dygn och att människohandel sker även här råder det inga tvivel om. Myndigheter kan inte ensamma bekämpa problemen, detta måste vi göra tillsammans. Jag är otroligt glad att intresset och engagemanget är så stort, säger Pernilla Johansson, VD Clarion Hotel Arlanda Airport, i ett pressmeddelande.

Första nätverksträffen ägde rum på Clarion Arlanda tillsammans med polisen, Svenska kyrkan, Swedavia, Kvinnojouren i Sigtuna, hotell och andra aktörer. Speciellt inbjudna till mötet var Simon Häggström, Kriminalinspektör Underättelseenheten/Människohandelsgruppen samt Anna och Josephine från den ideella organisationen Talita, som erbjuder utsatta kvinnor en väg ut. Simon Häggström som även skrivit böcker om sin kamp mot prostitution gav nätverket en tydlig bild av vår tids slaveri, men även argument om varför en flygplats ska arbeta aktivt i de här frågorna.

– Arlanda är en hub för människohandel och om vi inte öppnar ögonen, kommer vi inte att se detta. Den här typen av verksamhet är också en magnet för annan brottslighet som vi inte vill ha, varken på flygplatsen eller någon annanstans och jag stödjer verkligen detta initiativ till nätverk som Clarion Arlanda har tagit, säger Simon Häggström.

Nästa steg för nätverket är att sprida kunskap ut i organisationerna och utbilda personal på hotell, restauranger, caféer, städföretag m.fl. på Arlanda. Nätverket kommer att träffas kontinuerligt och är öppna för att bjuda in flera aktörer som verkar på Arlanda med omnejd.

– Nu ska vi med gemensamma krafter skapa ett tryggare Arlanda, säger Pernilla Johansson, VD Clarion Arlanda.

Simon Häggström, Anna och Josephine från Talita, Pernilla Johansson, VD Clarion Arlanda.

En kommentar

  1. Anonym: Fantastiskt! Vilket bra initiativ. Tillsammans är alla goda krafter starka!
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024