Annons:

Sämre än väntat för Ryanair

Ryanairs resultat för tredje kvartalet var bättre än motsvarande period i fjol men ändå sämre än väntat.

Ryanairs nettoresultatet landade på 103 miljoner euro mot väntade 118 miljoner euro för tredje kvarvtalet som löpte ut vid årsskiftet, skriver di.se och hänvisar till Bloomberg News. Nettoresultatet motsvarande period i fjol var 49 miljoner euro.

Kvartalets intäkter på 1,33 miljarder euro var däremot helt i linje med förväntningarna. Intäkterna tredje kvartalet i fjol uppgick till 1,13. miljarder euro.

Ryanair upprepar i rapporten helårsprognosen om att nettoresultatet kommer att hamna i den övre delen av intervallet om 1,175-1,225 miljoner euro.

Ryanair räknar med att passagerartrafiken växer med 26 procent under fjärde kvartalet (tidigare prognos var 22 procent). Biljettpriserna fjärde kvartalet väntas sjunka med 6 procent (tidigare -4 procent), enligt bolaget.

– Efter en stark inledning på tredje kvartalet noterade vi en nedgång i priserna och bokningarna efter händelserna i Paris och Bryssel. Vi reagerade mot detta med priskampanjer och rabatter för att stimulera den tvåsiffriga tillväxten, säger Ryanairs vd Michael O’Leary i en kommentar.

Kommentarer är stängda.