Annons:

Annons:

SAS återstartar New York-rutten från Oslo

SAS har återstartat sin första interkontinentala direktrutt från Norge efter pandemins utbrott. Oslo - New York-rutten kommer att uppgraderas med SAS flottans största och nyaste flygplan, Airbus A350, som ger extra utrymme för export av fisk och skaldjur till USA.

Inte sedan 13 mars 2020 har SAS flugit direkt från Oslo till New York. Från och med den 3 juli arrangeras två avgångar varje vecka, som avgår från Oslo på onsdag och lördag och återvänder på torsdag och söndag.

– Direktvägen till New York ansluter Norge till hela USA. Det är mycket viktigt för dem som inte har sett sin familj och vänner på länge, nu när det finns nya möjligheter för resor mellan våra två kontinenter. Samtidigt kommer den norska skaldjursindustrin återigen att ha en tillförlitlig rutt för tids- och temperaturkänsliga transporter till USA, säger Executive Vice President Kjetil Håbjørg på SAS.

Den viktiga flygfraktskorridoren mellan Skandinavien och USA har varit mycket efterfrågad bland norska exportörer. På lördagens flygning var det cirka 40 ton last ombord, främst skaldjur. En Airbus A330 användes, men i framtiden kommer rutten att drivas av en ännu större flyg, A350-900.

SAS fortsätter att flyga till Chicago, Los Angeles, New York, San Francisco och Washington från Köpenhamn.

Kommentarer är stängda.

STRICCT TRAVEL expanderar!
Sista ansökningsdag:
8 oktober 2021
På nytt jobb

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.