Annons:

SAS börjar flyga till Toronto från Stockholm

SAS utökar sitt nätverk i Nordamerika och öppnar direktlinjer till Toronto från Köpenhamn och Stockholm med start den 2 juni 2022. Varje vecka kommer SAS att erbjuda tre flygningar från Köpenhamn och fyra från Stockholm med helt nya A321LR-flyplan, enligt ett pressmeddelande.x

”Ett steg i att stärka vårt nordamerikanska nätverk”

Toronto är den fjärde största staden i Nordamerika, ett internationellt centrum för finans- och näringsliv, en storstad med ett brett utbud av upplevelser för resenärer, från stora sport- och kulturevenemang till vidsträckta naturområden runt de Stora sjöarna. 

– Vi är glada över att nu kunna erbjuda direktlinjer från Skandinavien till Toronto, vilket är ett steg i att stärka vårt nordamerikanska nätverk. SAS nya rutter kommer att göra det enklare och bekvämare för resenärerna att resa mellan Skandinavien och Kanada. Med avgångar från Skandinavien vid lunchtid och från Toronto på eftermiddagen erbjuds bra anslutningar i båda riktningar till andra destinationer, säger Karl Sandlund, EVP Commercial, SAS enligt ett pressmeddelande.

7 kommentarer

  1. Jan Z Carlsson: Men snälla SK947 gick en period på 90-talet till YYZ. Tom. Var hittar man trafikströmmarna idag? Då det inte fungerade på glada 90-talet?
  2. Jens: Äntligen!!!
  3. Benedikt Kristinsson: Skillnaden är att dagens flygplan som tex A321LR är mycket billigare i drift än tex 787-8 och således lönsamma på en mindre marknad. Därför kan återigen Toronto vara en lönsam linje för SAS med A321 i stället för deras A330. Det är dock mkt komplicerade uträkningar som ligger till grund för vilka flygplan passar till vilka sträckor.
  4. Erik: Jan Z. Jag kanske är naiv men det kanske hänt en del på 30 år.
  5. Marcus: Tror att Toronto kan vara ett bra tillskott för SAS, men Montréal hade varit klart sexigare. Dallas tror jag dock hade varit ett bättre tillskott alt Nashville om man ska blicka framåt, finns underlag för både affärs och privatresenärer till dessa destinationer.
  6. Urban: Flygplanet på bilden är en A350. Inte en A321NEO LR som skall trafikera sträckan.
    • Travel News: Hittade ett flygplan som är nära...
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024