Annons:

Annons:

SAS-flyg inställt – efter kollision på Arlanda

Ett SAS-flyg på väg till USA har ställts in – efter att ha blivit påkört av ett annat plan på Arlanda. Passagerare fick bokas om. – Man måste kontrollera så det inte är några skador, säger Freja Annamatz på SAS till Expressen.

Det var på onsdagsmorgonen som olyckan inträffade. Då stod ett SAS-plan stilla i hangarbyggnaden på Arlanda – när det blev påkört av ett annat plan.

– Det var ett annat plan på väg in till en gate som kom i kontakt med en av vingspetsarna. I och med att planen har haft kontakt måste man byta ut vingspetsen och kontrollera så det inte finns några skador, säger Freja Annamatz, presschef på SAS till Expressen.

Inga passagerare befann sig ombord.

Enligt Swedavia var det inte i någon av terminalbyggnaderna händelsen inträffade – utan i hangarbyggnaden. Så inte heller det andra planet hade några passagerare ombord.

SAS-planet skulle till Los Angeles i USA vid 09.30-tiden men är nu inställt. Man bedömde att det skulle ta för lång tid att vänta tills problemet är åtgärdat, så i stället bokas passagerarna om till andra plan.

– Tyvärr var vi tvungna att ställa in flighten och jobbar nu med att boka om. Jag är osäker på om de blir ombokade under dagen men vi flyger dit sex dagar i veckan och försöker boka om passagerarna så gott det går, säger Freja Annamatz.

En kommentar

  1. Magnus Häggström: Att citera en pressrelease från SAS är väl totalt ointressant. Man vill ju veta vilka flygplan som var inblandade, vad orsaken var och vad som händer senare. Var är bilderna? Svara

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

1 KOMMENTARER ÖPPNA