Annons:

Annons:

SAS går miste om en kvarts miljard – höll inte märket

Den ekonomiska smällen för SAS efter att Svenskt Näringsliv nekat flygbolaget ersättning för strejken uppgår till en kvarts miljard. Det uppskattar Sveriges Radio. Strejken kostade mellan 50 och 100 miljoner om dagen, enligt experter uppgår till en kvarts miljard. Det uppskattar Sveriges Radio.

Konfliktersättning kan bara betalas ut för den skada som SAS lidit i den svenska verksamheten. Det handlade om 35 miljoner kronor om dagen som de skulle fått ersättning för enligt tidigare uppgift.

Kravet för konfliktersättning är att avtalet ryms inom det så kallade märket för år 2019. SAS har tecknat ett avtal med Svensk Pilotförening för åren 2019–2021.

”Svenskt Näringsliv motiverar sitt beslut med att SAS genom att teckna ett treårsavtal inte uppfyller kraven för konfliktersättning eftersom märket för åren 2020–2021 ännu inte är satt”, skriver SAS.

”SAS respekterar men beklagar beslutet. Ett treårigt avtal är viktigt eftersom det ger arbetsro, förutsägbarhet och trygghet för alla parter, inklusive våra kunder”, skriver bolaget i pressmeddelandet.

Kommentarer är stängda.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.