Annons:

SAS intäkter ökar med 6 procent

I senaste kvartsrapporten levererar SAS en vinst på en miljard. Vårens pilotstrejk drabbade bolaget hårt, men effekterna har man snabbt tvättat bort. "Under fjärde kvartalet såg vi en stark utveckling av efterfrågan på våra produkter och tjänster. Det totala antalet passagerare ökade med 2,3 procent," skriver vd Rickard Gustafsson i en kommentar.

Sammantaget ökade de totala intäkterna med över 6 procent till 13 463 MSEK. Resultatet före skatt och jämförelsestörande poster utvecklades också gynnsamt under kvartalet och uppgick till 1 226 MSEK, en ökning med 404 MSEK jämfört med motsvarande period föregående år.

SAS arbete med att stärka den operativa kvaliteten fortsätter. Under kvartalet ökade regulariteten med 0,6 procentenheter till 98,9 procent och punktligheten ökade med 1,7 procentenheter till 82,5 procent. Förutom att förbättringarna ger våra kunder en bättre upplevelse ledde de också till lägre kostnader för trafikstörningar.

SAS marknad minskar med 0,4 procent jämfört med samma kvartal föregående år. Samtidigt minskade det totala antalet passagerare på den skandinaviska marknaden med 1,9 procent. För SAS ökade antalet passagerare med 2,3 procent. SAS tar alltså betydande marknadsandel från sina konkurrenter i första hand BRA och Norwegian.

Texten uppdateras löpande.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024