Annons:

Annons:

SAS intäkter ökar med 6 procent

I senaste kvartsrapporten levererar SAS en vinst på en miljard. Vårens pilotstrejk drabbade bolaget hårt, men effekterna har man snabbt tvättat bort. "Under fjärde kvartalet såg vi en stark utveckling av efterfrågan på våra produkter och tjänster. Det totala antalet passagerare ökade med 2,3 procent," skriver vd Rickard Gustafsson i en kommentar.

Sammantaget ökade de totala intäkterna med över 6 procent till 13 463 MSEK. Resultatet före skatt och jämförelsestörande poster utvecklades också gynnsamt under kvartalet och uppgick till 1 226 MSEK, en ökning med 404 MSEK jämfört med motsvarande period föregående år.

SAS arbete med att stärka den operativa kvaliteten fortsätter. Under kvartalet ökade regulariteten med 0,6 procentenheter till 98,9 procent och punktligheten ökade med 1,7 procentenheter till 82,5 procent. Förutom att förbättringarna ger våra kunder en bättre upplevelse ledde de också till lägre kostnader för trafikstörningar.

SAS marknad minskar med 0,4 procent jämfört med samma kvartal föregående år. Samtidigt minskade det totala antalet passagerare på den skandinaviska marknaden med 1,9 procent. För SAS ökade antalet passagerare med 2,3 procent. SAS tar alltså betydande marknadsandel från sina konkurrenter i första hand BRA och Norwegian.

Texten uppdateras löpande.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
Tur & Retur söker erfaren resesäljare
Sista ansökningsdag:
3 februari 2020
Försäljningschef till Europaweekend
Sista ansökningsdag:
26 januari 2020
Säljare till Möten och Event
Sista ansökningsdag:
14 februari 2020
Jambo Tours/TEMA söker biljettör
Sista ansökningsdag:
3 februari 2020