Annons:

Annons:

SAS koldioxidkompenserar EuroBonus-medlemmarnas flygbiljetter

Från och med den 1 februari koldioxidkompenserar SAS alla flygbiljetter där ett EuroBonus-nummer angetts vid bokningen. Kompensationen är ett led i SAS ambitiösa program att reducera de klimatpåverkande utsläppen, där energieffektiva flygplan och ökat användande av biobränslen ingår. När SAS nu inkluderar koldioxidkompensationen för medlemmar i EuroBonus-programmet betyder det att cirka 40 procent avSAS passagerarelaterade koldioxidutsläpp kommer att kompenseras.

Sedan tidigare kompenserar SAS för Ungdomsbiljetter och egna tjänsteresor inom företaget. EuroBonus är Skandinaviens mest omfattande lojalitetsprogram inom resor och upplevelser med 5,6 miljoner medlemmar.

– Våra mest lojala kunder och frekventa resenärer delar vår önskan om ett mer hållbart flyg. Våra kunder som reser till, från och inom Skandinavien ska veta att SAS arbetar varje dag med att minska vår klimatpåverkan, säger Rickard Gustafson, vd, SAS. SAS bidrag till att kompensera utsläppen baseras på statistik och genomförs avThe Natural Capital Partners, en välkänd aktör inom koldioxidkompensation som förmedlar utsläppsreducerande mekanismer i olika projekt.

– Koldioxidkompensationen är ett av flera initiativ inom SAS miljö- och hållbarhetsarbete och utförs efter att vi genomfört allt vi kan med dagens teknik för att minska vår klimatpåverkan, säger Lars Andersen Resare, hållbarhetschef på SAS.

SAS kommer under året att ytterligare förenkla för kunderna att reducera sin klimatpåverkan genom att erbjuda möjligheten att uppgradera till biobränslen vid bokning avbiljetter på nätet. Målsättning för SAS är att minska koldioxidutsläppen med 25 procent till år 2030, då SAS har som avsikt att använda motsvarande mängd biobränslen som förbrukningen i SAS hela inrikestrafik inom Skandinavien.

Enligt SAS kommer det inte bli dyrare att resa.

– De är en förmedlare av projekt. Vi har valt projekt som är kopplade till förnybar energi och specifik vindkraft, säger Freja Annamatz till Expressen.

3 kommentarer

  1. Rasmus G: Ok, men är inte detta ett Geschäft? Vad innebär ”förmedlar utsläppsreducerande mekanismer i olika projekt” mer konkret och preciserat? Är det verkligen värt pengarna? Hysterin på klimatet tar fokus från andra miljöförbättringar som inte är lika abstrakta. Svara
  2. Jerker E: Hur mycket kompenseras per flygbiljett? Känns viktigt att resenärer får veta konkret hur stor del av biljettpriset som används till klimatkompensation. Svara
  3. Tommy D.: Alla skall vara GOOD GUYS! Men man ser igenom det som i ett flugnät. Ett reptrick som Trump skulle bli avundsjuk på. Svara

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

3 KOMMENTARER ÖPPNA