Annons:

Annons:

SAS lägger ner linjen till Örnsköldsvik

SAS slutar med flygningar till och från Örnsköldsviks flygplats. I februari nästa år läggs linjen ner. Förklaringen är usel efterfrågan, vikande konjunktur, flygskatt och debatten om flygets klimatpåverkan. Bara en timme efter beskedet kom ett pressmeddelande från företaget Sveaflyg att de tar över linjen.

Flygningarna återupptogs så sent som i fjol efter nio års bortavaro och rapporterades först gå bra. Men nu menar SAS att den positiva utvecklingen avstannat och vänt. Företaget har tillsammans med flygplatsen och regionen försökt vända utvecklingen utan att lyckas.

-Tyvärr har utvecklingen fortsatt i fel riktning och vi ser fortsatt vikande efterfrågan och dålig lönsamhet. Det är något SAS uppriktigt beklagar eftersom vi vet hur viktigt flyget är och vad det innebär för tillgängligheten. Vi förstår att många är besvikna över beskedet, inte minst det lokala näringslivet. Vi har gjort det vi har kunnat, men kan inte göra mer under rådande förhållanden, säger Freja Annamatz, presschef på SAS i ett pressmeddelande.

De passagerare som redan köpt biljetter kommer att erbjudas ombokning via Umeå eller att få pengarna tillbaka.

Kommentarer är stängda.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.