Annons:

SAS-ledningen möbleras om – vice koncernchef avgår

SAS vice koncernchef Gunnar Reitan avgår och SAS presenterar samtidigt en ny koncernledning med sex personer.

Från och med i dag torsdag har SAS-koncernen en ledning om sex personer. Gunnar Reitan, även ansvarig för affärsområdet Individually branded airlines, lämnade sin befattning i går på egen begäran.
I ledningen ingår koncernchef och vd Mats Jansson som också tar över Reitans ansvarsområde. John S Dueholm blir ställföreträdande koncernchef och ansvarig för Scandinavian airlines och STS. Finansdirektör Gunnila Berg blir även vice vd. Benny Zakrisson blir medlem i koncernledningen som ansvarig för struktur- och strategifrågor samt ordförande i SGS och SAS Cargo. Personalchef Svein Oppegaard och informationsdirektören Hans Ollongren finns också med i ledningen, men nyrekryteringar ska ske för dessa poster under året.
Hans Ollongren ska senare bli rådgivare till vd och ansvarig för internationella relationer, samhälls- och myndighetskontakter inklusive miljöfrågor, enligt DI.
”Grundprincipen är att få ett tydligare samband mellan koncernledning och den operativa verksamheten baserat på den nuvarande decentraliseringsmodellen. Framför allt kommer en ökad samordning att ske inom det kommersiella området”, skriver SAS i ett pressmeddelande.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024