Annons:

Annons:

SAS ledning vill sänka piloternas löner – men inte sina egna

För att komma i gång med sin rekapitaliseringsplan och klara bolaget ur coronakrisen vill SAS sänka lönerna för sina piloter. Ett förslag som inte mottagits väl av yrkeskåren, rapporterar Dagens Nyheter.

SAS vill sänka pilotlönerna med 10 procent, något som fått kalla handen av pilotföreningen. I stället har de kontrat med ett motbud med andra besparingsförslag. Men enligt ett internt brev till SAS Pilot Group beskrivs parterna ”stå långt i från varandra”.
– Vi menar att vi absolut erbjudit ett paket som hjälper företaget med övertaligheten, säger Jesper Olsson, vice ordförande i SAS Pilot Group, till DN.

Bolagsledningen gick som en krisåtgärd när läget var som värst i våras själva tillfälligt ned 20 procent i lön för att lätta kostnaderna. Men redan i juni gick de tillbaka till fulla löner igen. Det vill säga lite över en miljon i månaden för vd Rickard Gustafson.

Enligt pilotgruppen har ledningen inte aviserat några planer på att sänka sina löner igen skriver DN.

2 kommentarer

  1. What is Scandinavian?: Herregud vilken SPF smörja. Typ alla flygbolag har piloter och kabinpersonal som gått ner i lön och fått ändrade vilkor., ett måste även för SAS. Att ledningen som nu arbetar 24/7 i ett par månader för att rädda företaget får full lön är ändå rimligt. Dock finns det så klart symbolvärde i det, men är inte RGs lön som är problemet. Svara
  2. Kalle Stropp: Sänka löner,sänka löner.Ett evigt upprepat mantra.Social dumpning och lönesänkningar in i absurdum.Det lustiga är att det alltid är läktarexperter som har åsikter om lönesänkningar inom flygets sfär.Själva skulle dom aldrig acceptera en lönesäkning inom sitt eget gebit med allt negativt det de facto innebär för löntagaren i försämrade pensioner och övriga framtida skyddsnät.Lönesänkningar i högskatteländer en ekvation som aldrig någonsin går ihop - jo,endast för företagen. Svara

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

2 KOMMENTARER ÖPPNA

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.