Annons:

SAS öppnar ny linje från Kastrup till Japan

SAS presenterar en direktlinje till Haneda International Airport i Tokyo från Kastrup, Köpenhamn. Linjen, som ger resenärerna bättre tillgång till centrala Tokyo ökar också tillgängligheten till över 30 inrikesdestinationer i Japan, genom All Nippon Airways (ANA), en medlem i Star Alliance, enligt ett pressmeddelande.

Direktlinjen Köpenhamn-Haneda kommer att trafikeras med SAS nya flygplan Airbus A350. Planet, som är det mest bränsleeffektiva på marknaden, kommer att minska utsläppen med 30 procent jämfört med tidigare generationer av liknande långdistansplan.

– Japan är redan en mycket populär destination, och detta blir ett positivt lyft för våra resenärer, både för affärs- och turistresor. Den nya rutten erbjuder en attraktiv tidtabell till Haneda, och kommer förhoppningsvis uppskattas av våra resenärer i Skandinavien och Japan, säger Rickard Gustafson, vd, SAS.

På den skandinaviska marknaden finns ett stort intresse för Japan. Direktlinjen till Haneda är också en välkommen nyhet för de olympiska och paraolympiska kommittéerna i de tre skandinaviska länderna, som valt SAS till huvudpartner under OS i Tokyo 2020.

– SAS ser fram emot möjligheten att flyga till Haneda från sommarsäsongen 2020 i tid för OS och Paralympics. SAS målsättning med det här initiativet att stötta de danska, norska och svenska lagen och deras ledare på deras resa mot OS, säger Rickard Gustafson.

I samband med att SAS börjar trafikera mellan Köpenhamn och Haneda, kommer SAS att sluta flyga till Narita i Tokyo. Tillgängligheten mellan Japan och Skandinavien ökar ytterligare under våren 2020, när All Nippon Airways öppnar en ny direktlinje mellan Stockholm och Haneda.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024