Annons:

Annons:

SAS passagerare-antal ökade svagt i januari

Antalet passagerare som reste med SAS reguljärtrafik ökade något jämfört med januari 2018. Samtidigt ökade kabinfaktorn och enhetsintäkten, enligt ett pressmeddelande.

Jämfört med januari 2018 var kapaciteten oförändrad samtidigt som antalet passagerare i reguljärtrafik ökade. Detta medförde att kabinfaktorn ökade med 0,9 procentenheter till 64,9 procent. Valutajusterad enhetsintäkt (PASK) ökade med 3,6 procent jämfört med föregående år. I denna division ligger Norwegian på 76 procent. Bäst i klassen är Ryanair på 96 procent.

Under månaden minskade SAS trafiken något på linjerna inom Skandinavien och Europa, samtidigt som de ökade på interkontinentala- och inrikeslinjer, jämfört med samma månad föregående år.

– Tack vare en fortsatt lyckad säsongsanpassning, ökade såväl enhetsintäkten som kabinfaktorn under januari. Våra mest lojala kunder och frekventa resenärer delar vår önskan om ett mer hållbart flyg och vi vill att de ska veta att vi arbetar varje dag med att minska vår klimatpåverkan. Som ett led i det arbetet, koldioxidkompenserar vi från den 1 februari alla flygbiljetter där ett EuroBonus-nummer angetts vid bokningen. Detta är ett av flera initiativ inom SAS miljö- och hållbarhetsarbete, och innebär att cirka 40 procent av SAS passagerarelaterade koldioxidutsläpp kommer att kompenseras framöver, säger Rickard Gustafson, vd, SAS i ett pressmeddelande.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA