Annons:

SAS-personal varnade ledningen för katastrof

Felprioriteringar av ledningen och personalbrist i alla led, är fackets bild av orsakerna till sommarens massavlysningar. "Vår yrkesstolthet har förvandlats till skam", säger Viktoria Svensson, kabinfackets ordförande till Dagens Industri.

”SAS har levt i över 70 år och har ett starkt varumärke att förvalta. Bemanningsföretag med dåliga villkor går inte i linje med det SAS står för. Jag anser att vi kan bättre”, säger Viktoria Svensson.

En anonym uppgiftslämnare som arbetar på SAS hävdar att en del av krisen med inställda avgångar handlar om lönedumpning i det nya bolaget.

Bemanningskrisen i SAIL går ut över besättningarna i moderbolaget, där personalsituationen redan är ansträngd.

När presschef Freja Annamatz skyllde flygkrisen på ”oväntade sjukskrivningar” i en Expressen-intervju den 14 juli väcktes stor ilska bland besättningsmedarbetarna, berättar uppgiftslämnaren som vill vara anonym.

”Som så många gånger tidigare hängdes alltså personalen längst ner i näringskedjan ut i media av arbetsgivaren. Att bli utpekad som ett av problemen till SAS planeringsmissar känns hemskt – speciellt som vi har maxade scheman och jobbar på lediga dagar för att hålla trafiken i gång.”

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024