Annons:

Annons:

SAS plan

SAS-pilot stoppad i nykterhetskontroll

En SAS-pilot som skulle flyga från Oslo till Köpenhamn tidigare i veckan stoppades i polisens nykterhetskontroll med en promillehalt på 0,1. Det skriver vg.no.

Det var när polisen genomförde en rutinmässig nykterhetskontroll på SAS-personal på Gardemoen i Oslo på måndagsmorgonen som flygkaptenen stoppades. Kaptenen hade dock en mycket låg promillehalt – 0,1.

– Det är inom lagens gränser men eftersom det ställs speciellt stränga krav på de som flyger tvingades vi ta med honom, säger den ansvarige polistjänstemannen Kristian Loraas till vg.no.

Polisen poängterar vidare att det inte är säkert att flygkaptenen gjort något olagligt eftersom påföljande utandningsprov visade en promillehalt på 0,0.

SAS tar saken på största allvar och utreder nu om det inträffade utgör ett lagbrott.

– Det handlar om mycket små värden, men vi har en internregel som säger att personalen får ha ett promillevärde på högst 0,2 åtta timmar före tjänstgöring och den tar vi på högsta allvar, säger Knut Morten Johansen, informationschef på SAS. till vg.no.

Piloten ersattes av en annan och planet till Köpenhamn lyfte femton minuter försenat.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
Service and Sales consultant
Sista ansökningsdag:
14 oktober 2018
Business Travel Consultant till Hogg Robinson Group (HRG)
Sista ansökningsdag:
2 oktober 2018
Avdelningschef reseproduktion
Sista ansökningsdag:
24 september 2018
Australienresor söker resesäljare
Sista ansökningsdag:
10 oktober 2018
Projektledare grupp & konferenser till AKI Travel
Sista ansökningsdag:
2 oktober 2018