Annons:

SAS plan

SAS: Pilotstrejken fortsätter

Förhandlingarna mellan pilotfacket och arbetsgivaren har strandat och strejken fortsätter på måndagen. 230 flyg ställs in och 27 000 resenärer drabbas.

SAS skriver i ett pressmeddelande att strejken fortsätter under måndagen sedan pilotfacket även avvisat medlarnas andra bud, som SAS accepterade.

– Vi är djupt bedrövade och synnerligen förvånade över att Svensk Pilotförening åter har tackat nej till medlarnas bud. Vår enda ambition är att få det här i hamn, men man måste vara två som vill förhandla, säger Karin Nyman, kommunikationsdirektör på SAS till TT.

Pilotstrejken bröt ut i fredags kväll efter att Svensk pilotförening (SPF) utlöst sitt varsel för 400 SAS-piloter med bas på Arlanda. Pilotföreningen kräver bland annat tryggare anställningsformer och höjda löner

SAS långdistansflygningar till USA och Asien, samt flygningar som genomförs med inhyrda operatörer, exempelvis vissa inrikesflygningar, berörs inte av strejken. Information om vilka flyg som går och inte finns på flygbolagets hemsida.

LÄS OCKSÅ: SAS-strejken drabbar 20 000 resenärer

LÄS OCKSÅ: SAS: Pilotstrejken inledd

3 kommentarer

  1. Anonym: SKÄMS på er!!!! Hur kan ni ens stå ut med er själva när ni tjänar så mycket redan och ändå begär mer! SAS går inte bra och hur tror ni att företaget har råd med detta och samtidigt har kvar er till de löner ni vill ha. Skäms!
  2. Gammal räv inom Svensk turism: Vi övriga inom Svensk turism stödjer inte er piloter i denna fråga. Tänk på övriga Sverige som får ca 2 %, det borde ni också vara nöjda med. Poliser, brandmän och sjukvård borde ha mer lön istället. Nej, skärp er piloter ni är inte så mycket bättre än andra.
  3. Mandy: SAS Charter borde undantas från strejken. Massor av resenärer sitter strandade på små öar i Grekland och kommer inte hem. Från dessa öar finns heller inte många alternativa transporter att tillgå. Charterarrangörerna som använder sig av SAS Charter och deras resenärer drabbas hårt. Drabbade resenärer kommer troligen inte att välja att resa med SAS Charter i fortsättningen. Drabbade arrangörer - kommer de att göra kontrakt med SAS Charter för kommande säsonger - ELLER INTE? Detta kan innebära minskad verksamhet för SAS om Charterflygningarna försvinner pga brist på efterfrågan. SAS drabbas redan nu hårt ekonomiskt av den pågående strejken. Om resenärer och researrangörer i fortsättningen väljer bort SAS, vad händer då med SAS ? Kan SAS överleva om strejken fortsätter en längre tid? Vad händer med researrangörernas ekonomi , de som nu har kontrakt med SAS Charter.? Hur hårt drabbas den ekonomin av SAS strejken och vad händer med deras framtida kundförtroende? Mycket står på spel. Många privatpersoner, familjer, större sällskap drabbas personligen både ekonomiskt och för övrigt, förlorade semesterdagar, förlorade semesterresor, extra omkostnader, förlorad arbetsinkomst om de ej återvänder till sina arbeten i tid pga strejken och inställda flygningar. MEN, SAS Pilotförenings företrädare har säkert sitt på det torra för all framtid, så för dem är det tydligen helt oväsentligt att ohyggligt många svenska familjer drabbas hårt och med långtgående följder av denna strejk.
komoot is searching for a Partnerships & Sales Manager
Sista ansökningsdag:
29 februari 2024
VD till RK Travel Group
Sista ansökningsdag:
3 mars 2024